Ψήφισμα της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας ενάντια στο κύμα προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Εμείς οι γυναίκες της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη που οργανώθηκε στην Χαλκίδα στις 12.10.2019 καταλήξαμε στο παρακάτω ψήφισμα σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα κύματα των πολυάριθμων ανθρώπων που παίρνουν το δρόμο της Δύσης, αλλάζοντας ουσιαστικά και την ανθρωπογεωγραφία του πλανήτη, τα προκαλεί όχι μόνο η ανέχεια αλλά και η φρίκη του πολέμου και των διώξεων στις χώρες τους, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και πρόσφατα στη Συρία με την Τουρκική εισβολή.

Το φαινόμενο βρίσκει την Ελλάδα απροετοίμαστη, απροστάτευτη, βαριά καταπονημένη από την πολύχρονη κρίση και χωρίς αποτελεσματικό σχεδιασμό αντιμετώπισης των επιπτώσεων.

Αναγνωρίζουμε τη δυσκολία ενός τόσο σύνθετου προβλήματος τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το κατακλυσμιαίο αυτό φαινόμενο που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να συντονιστούν και να συνεργαστούν σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την επίλυση του θέματος.

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με όλους τους κοινωνικούς φορείς και ζητάμε από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

*την άμεση εφαρμογή των μέτρων για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση των ροών των προσφύγων – μεταναστών΄ και

* να λάβουν σοβαρά υπόψη τις συνέπειες του προσφυγικού – μεταναστευτικού κύματος πριν είναι πολύ αργά τόσο για την Ευρώπη αλλά κυρίως για τις ζωές των προσφύγων.


DEVELOPED BY EARTHONWIRE WEBSITE AND DIGITAL MARKETING